Yhteystiedot

Jos kysyttävää, niin laita viestiä.

h.sari at netti.fi

Share |

HOK-Elanto vaalit 2024, ehdolla numerolla 1045

Luomu, reilu kauppa, lähiruoka

Tuotevalikoiman kehittämisen lähtökohdiksi tulisi valita eettisyys, lähiruoka, luomutuotteet ja reilu kauppa niin kaupoissa kuin ravintoloissakin.

Reilun kaupan luomubanaaneja kauppoihin.

Muutakin kuin yellow labelia

Kahviloissa ja ravintoloissa tulisi olla kunnollista haudutettua teetä eikä pussiteetä pikku kupissa: Luomua ja reilun kaupan teetä oikein haudutettuna.

Kaupat lähellä

Kauppojen tulisi olla kävelymatkan tai lyhyen pyörämatkan päässä kaupungeissa ja muissa taajamissa. Tiheissäkin kaupungeissa on alueita, joissa lähikauppaa ei ole.

Autopaikkojen lisäksi kauppojen luona tulee olla myös hyvät sateelta ja varkailta suojaavat polkupyörien parkkipaikat.

Kaikille sopivaa

Kauppoja ei saa liikaa suunnitella vain peruslapsiperheiden kannalta. Tarvitaan myös pienempiä pakkauskokoja ja palveluita yksin ja kaksin asuville.

Kaupoissa, kahviloissa ja ravintoloissa pitää olla huomioituna erilaiset ruokavaliot. Laktoosittomia tuotteita nykyään yleensä on tarjolla, tosin vähemmän tarjoustuotteissa. Muiden erikoisruokavalioiden osalta tilanne on huonompi. Tällä hetkellä esimerkiksi S-ryhmän gluteenittomat valikoimat ovat jääneet jälkeen K-ryhmästä. Keliaakikot ja muut gluteenitonta ruokavaliota terveyssyistä noudattavat tarvitsevat lisää valikoimaa, myös uutuuksia ja vaihtuvuutta. Gluteenittomat leipomotuotteet ja kuivatuotteet on syytä laittaa yhteen hyllyyn keskitetysti. Kahviloissakin olisi tarvetta runsaammalle gluteenittomalle valikoimalle: Pelkkä täytetty sämpylä tai yksi makea eivät enää riitä. Muuten keliaakikko äänestää jaloillaan ja vie mukanaan perheensä, ystävänsä, työkaverinsa jne.